Slaapadvies

Professioneel slaapadvies van een fysiotherapeut en slaapspecialist?

Regelmatig worden er aan de therapeuten vragen gesteld over matrassen en hoofdkussens. Wat is een goed kussen? Wat is een goed matras? Wat is de beste plek om een matras te kopen? Wanneer moet het matras vervangen worden? Komen de klachten door een verkeerd matras of kussen? Om overdag efficiënt te kunnen presteren, dient de nachtrust goed te zijn. Het bed hoort genoeg comfort te geven, waardoor de dag niet met stijfheid of pijnklachten wordt begonnen. Vaak zal even bewegen een verlichting geven in de klachten, maar het is niet prettig om de dag met klachten te moeten beginnen.

Om hier als fysiotherapeut een goed en onafhankelijk advies in te kunnen geven, is de Praktijk Boisotkade bij Zirkzee Wonen, Slapen en Projectinrichting uitgenodigd om te assisteren bij de Slaap Adviesdagen. Een proces wat een hoop kennis en vaardigheden heeft gegeven. Tijdens deze dagen is duidelijkheid gegeven over hoe het advies van een goed matras en/of kussen tot stand komt.

Slaap Adviesdagen

Fysiotherapeut en slaapaviseur aan het werk

Als team van verkoper, fysiotherapeut en klant worden de wensen van een goede nachtrust besproken en de problemen van het huidige bed doorgenomen. Aspecten waar specifiek op gelet wordt, zijn kuilvorming van het matras, de leeftijd van het matras, en het soort matras. Als fysiotherapeut wordt vooral gelet op de fysieke klachten die ontstaan na en tijdens de nachtrust. Is er een relatie te leggen met het matras? Of zijn er andere fysieke klachten die de oorzaak kunnen zijn van de verstoorde nachtrust. Waarschijnlijk zullen dan de klachten niet gelijk verholpen zijn, na het aanschaffen van een nieuw bed.

Aan de hand van deze informatie wordt een ‘DNA-profiel’ van de lighouding gemaakt in een simulator, waaruit een richtlijn volgt van een geschikt matras. Verschillende matrassen zullen dan worden getest, en worden geëvalueerd. Hierbij wordt door de fysiotherapeut en verkoper gelet op onder andere de volgende:

  • de lighouding,
  • de ondersteuning op verschillende punten van het matras,
  • de stand van de wervelkolom en
  • de positie van het hoofd.
Slaap Adviesdagen

Samenwerking tussen Zirkzee en Praktijk Boisotkade voor een goede nachtrust

De eerste indruk van de klant is van groot belang. Welk matras vindt hij zelf het beste liggen, en welke past het beste bij zijn eigen wensen.

Met al deze informatie, kan er een gedegen advies worden gegeven voor de eventuele overstap naar een ander matras.

Mocht u interesse hebben om hier meer informatie over te krijgen, kunt u contact opnemen met de praktijk: praktijk@fysiotboisot.nl of via kooijman@fysioboisot.nl.

Een gezamenlijk bezoek brengen aan Zirkzee met de fysiotherapeut behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor slaapadvies kunt u terecht bij: 

Hoe wordt u fysiotherapeut in Leiden beoordeeld?

Inschrijven

Nieuw bij onze praktijk?

Specialisaties

Wat kunnen wij allemaal?

Locaties

Waar kunt u terecht?

Contact

Vragen of afspraak maken?